P&O-netwerk

Voor P&O-ers van kleine en middelgrote technische bedrijven is Bram Keuning van BK6 gespreksleider en/of gastspreker in verschillende P&O-netwerken. In zo'n netwerk kunnen P&O-ers kennis en ervaring uitwisselen, maar vooral ook van elkaar, de gastsprekers en de gespreksleider informatie vergaren over hun vakgebied. Denk dan aan verzuim, scholingsplanning, wet- en regelgeving, werving & selectie, aannemen en ontslaan van personeel, registratie van persoonsgegevens, inhuur van derden en zzp-ers, etc. De deelnemers bepalen zelf de thema's en van oktober t/m mei worden deze in zes bijeenkomsten behandeld.

Chat GPT voor je vacaturetekst? En je bedrijfscultuur benoemen, of liever nog met een filmpje laten zien? Het waren zomaar een paar tips van Niek Witsenboer van HR24.nl tijdens de vijfde bijeenkomst van het P&O-netwerk Noord voor de installatiebranche met als thema ‘werving en selectie’. Het is voor de meeste bedrijven best een uitdaging om aan de juiste mensen te komen, maar na deze bijeenkomst zijn de deelnemers beslist wijzer geworden. We waren op 26 maart te gast bij Waardevolt BV in Bovensmilde, waar Martijn Boerma en Lotte Oude Essink ons meenamen in de geschiedenis en activiteiten van hun bedrijf in producten en diensten voor zonne-energie. Speciale aandacht hebben ze voor veilig werken en steigerbouw, maar ook komen ze na een jaar checken of wat is beloofd ook is uitgekomen. Een uitgesproken bedrijfsfilosofie!

Het P&O-netwerk Noord was op 13 februari te gast bij PIA Service B.V. in Joure. John de Krijger, de bevlogen oprichter en directeur van dit bedrijf in industriële automatisering, nam ons mee in de wereld van engineering, automatisering, assemblage en installatie van besturingspanelen en -kasten. Daarna nam Els Roodbeen ons mee door de assemblagehal. En passant vertelde ze over het wervingsbeleid: iedereen is in principe welkom, ongeacht achtergrond of afkomst. PIA Service is zodoende een echt inclusief bedrijf. Jammer dat ze niet mee hebben gedaan aan de techniek inclusief award van Techniek Nederland en Wij Techniek. Het thema van de middag was opleiden: hoe neem je medewerkers mee naar de dag van morgen. Via missie, visie en strategie kwamen we tot handvatten om leidinggevenden in gesprek te laten gaan met medewerkers. Samen Bouwen aan de toekomst. En dat geeft richting en energie voor een goede gesprekscyclus.

Op 9 januari 2024 was het P&O-netwerk Noord weer bijeen en nu was verzuim aan de beurt. We waren deze keer te gast bij Hartman Installatie op Urk. Petra Zeeman-Hartman startte de middag met een korte presentatie over hun mooie bedrijf dat in korte tijd gegroeid is van 20 naar 70 medewerkers. Een inclusief bedrijf, met hart voor de medewerkers en ruimte voor ontwikkeling. Het thema verzuim werd deze keer verzorgd door Ingrid Spanjaard van Techniek Nederland. Een complexe materie waarin je snel iets verkeerd kan doen.

Op 28 november 2023 was het P&O-netwerk Noord te gast bij Heinsius Electrotechniek in Heerenveen. Hedser Heinsius vertelde enthousiast over zijn bedrijf en zijn uitdaging om als system integrator de technische disciplines elektrotechniek, verlichting, klimaatsystemen, beveiliging en audio/video samen te voegen voor zijn klanten. Een mooi bedrijf voor getalenteerde elektrotechnici! Maar de P&O-ers kwamen deze middag voor het thema arbeidsrecht, waarover Karel Markx een uiterst interessant verhaal heeft verteld met verwijzingen naar de CAO, www.penoinstallatie.nl, Techniek Nederland en Wij Techniek.

 

Archief